Helautomatisk plockning för flexibel butiksleverans

Publicerad på in Digitalization, Omnichannel
4 minuter lästid
Inlägget innehåller video

Utmaningarna inom dagligvaruhandeln är många: Konsumenternas shoppingbeteende förändras ständigt medan utbudet av varor, förpackningstyper och storlekar växer. Aspekter som den fysiska belastningen på anställda som utför manuell plockning och arbetskraftsbrist kan inte heller underskattas. Och med ökande krav på kvalitet, effektivitet och kapacitet för butiksleveranser har varje butik olika orderkvantiteter och orderfrekvenser.

Vårt nya RUNPICK -system, kort för Robotic Universal Picker, löser följande utmaningar:

Kortare leveransintervaller och snabbare beställning
Olika butiksstrukturer
Arbetsbrist och fysisk belastning

Automatiserade system för butiksvänliga leveransen

RUNPICK är ett system speciellt utformat för livsmedelsbranschen. Det bearbetar hela utbudet av dagligvaror helt automatiskt. Roboten plockar och pallar stora hanteringsenheter av snabba, medellånga och långsamt rörliga färska och hyllstabila varor. RUNPICK bygger blandade pallar och rullcontainrar och är väl lämpad för att förse butiker med olika strukturer.

Högre kapacitet tack vare multiplock

Med RUNPICK sätter vi nya standarder för leverans till butik. Robotens stora fördel gentemot befintliga system är dess väsentligt ökade kapacitet: Systemet hanterar en mängd olika förpackningstyper och bearbetar dem med multiplock. Inom en enda rörelsecykel rör sig roboten och sätter in flera föremål samtidigt och på så vis bygger blandade lager på lasthållaren genom att kombinera föremålen på ett smart sätt.

Produktgruppernas multiplock kan omfatta samma hanteringsenheter eller olika enhetstyper. RUNPICK kan placera flera hanteringsenheter på den slutliga lastbäraren samtidigt.

Butiksspecifik plockning

Butikerna som tar emot varorna skiljer sig åt i storlek, plats och layout. För att anställda ska kunna fylla hyllorna så snabbt som möjligt spelar följande kriterier en avgörande roll för den automatiska bearbetningen av dagligvaror:

 • Butiksvänlig leverans
 • Kundspecifik sekvens av artiklar
 • Förpackningsparametrar

RUNPICK möter allt detta med sin intelligenta förpackningsalgoritm, valbara plockningskriterier och dess förmåga att packa olika typer av förpackningsenheter. På så sätt skapar systemet orderpallar som är perfekt skräddarsydda för varje butik.

OSR Shuttle™ Evo

Smart kombination av teknologier för livsmedelsbranschen

Programvaran och samspelet mellan alla komponenter är nyckeln i denna lösning. Hanteringsenheterna lagras centralt i OSR Shuttle ™ Evo lagerlösning och hämtas i en perfekt sekvens. Det optimala staplingsmönstret beräknas redan i förväg för att säkerställa att föremålen transporteras till roboten i rätt ordning för stapling. Tack vare KiSoft Pack Master, vår programvara för beräkning av förpackningsparametrar, vet RUNPICK exakt var varje föremål ska placeras på pallen eller i rullbehållaren så att det också blir en optimal sekvens för varje butik. Det sparar både tid, arbetskraft och pengar för handlaren.

Det skalbara och modulära systemet anpassas flexibelt till framtida tillväxt och förändrade marknadskrav.

Ta en titt på hur vår KiSoft Pack Master fungerar:

https://www.youtube.com/watch?v=4O0iMjPqyvg

Det första RUNPICK -systemet startar sommaren 2021

Det första distributionscentret med vår RUNPICK-lösning kommer att tas i drift i USA i sommar. För teständamål installerade vi ett komplett system i våra egna lokaler i Leoben, Österrike, samma som vi bygger för vår kund i USA. Systemet i Leoben är redan igång. Tekniskt sett testar vi originalet för att hitta potential för optimering i förväg och vara förberedda för start på bästa möjliga sätt.

RUNPICK sammanfattat:

 • Leverans till butiker
 • Hela fallplockning
 • Plockning med flera objekt
 • Hanterar produkterna försiktigt
 • Förbättrar plockkvaliteten
 • För snabba, medellånga och långsamma föremål
 • Tillåter snabb övergång av lastbärare
 • Integrerad kvalitetskontroll
 • Åtgärdar fel automatiskt