Vi ser på saker bortom de fyra väggarna i distributionscentret för att se den större bilden. Vårt huvudfokus är alltid på konsumenterna – som ser fram emot ankomsten av sin nya favoritoutfit. Våra ansträngningar kretsar kring en positiv kundupplevelse och om huruvida vi kan tillhandahålla dem med bästa möjliga service. Det spelar ingen roll var de befinner sig – hemma, i butiken eller vid den automatiska upphämtningsboxen. Deras önskemål ska uppfyllas snabbt, bekvämt och utefter deras behov.

För att framgångsrikt implementera rätt systemlösning krävs rätt teknik och rätt data. Vi arbetar hårt för att perfekt integrera alla dessa aspekter, så att era lagerprocesser kan tillfredsställa kunderna.

Med vår branscherfarenhet, expertis och passion för det vi gör, designar vi de rätta automationslösningarna för ert lager. Som handen i handsken skräddarsys den för era processer och arbetsflöden.

Letar du efter perfekt samordnade intralogistik med både lagerautomation och lagerhanteringssystem? Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att prata med dig!

automatiska sorteringsfickor för mode logistik

Innovationskraft för varje modevåg

Klädindustrins utveckling påvisar automation i mode och logistik

Modebranschen präglas av e-handel, säsongssvängningar, högkonjunkturer och ett ständigt skiftande sortiment av nya klädesplagg från de senaste kollektionerna. Till detta läggs expanderande affärsområden, digitalisering och förändrade köpbeteenden.

Vi är vid din sida för att möta dessa krävande förutsättningar. Med vår innovativa och visionära anda tänker vi utanför boxen för att hjälpa dig att bemästra de utmaningar som ligger framför dig.

man i kostym springer upp för trappan

När vi påbörjade vår automationsresa 2005 var det en helt ny värld för oss. Redan från början letade vi efter en partner för vår logistik som vi kunde lära och växa tillsammans med. KNAPP övertygade oss om att de ville växa med oss och med vår verksamhet, att de var flexibla och skarpa nog att svara på förändringar och att de också skulle kunna hjälpa oss genom svåra tider. Dessutom var teknologiportföljen mycket övertygande, framför allt OSR Shuttle™ som vi fortfarande är nöjda med än i dag.

John Munelly
Head of Distribution Operations, John Lewis Magna Park Campus

Lageroptimering för klädjätten Zalando främjar miljardtillväxt

Zalando har i samarbete med KNAPP påbörjat byggandet av ett nytt distributionscenter i Bleiswijk, nära Rotterdam, i Nederländerna. Det nya distributionscentret, som är 140 000 m² stort, utrustas med shuttle-system i kombination med plocksystem för att säkerställa högsta effektivitet och flexibilitet.

Anläggningen kommer att skapa 1500 nya jobb totalt. Lageroptimeringen är ett viktigt steg i Zalandos tillväxtstrategi, med målet att uppnå en bruttovaruvolym på 20 miljarder euro. E-handelsjätten blir därmed en pionjär för klädindustrin inom Europa och visar vägen för automation inom modevärlden.

knapp-zalando

Omnikanal är svaret på utmaningarna i Sveriges klädindustri

Att shoppa idag handlar inte bara om kläder. Det handlar om en sömlös handel och kundupplevelse. Det är därför viktigt att uppfylla kundens önskemål och erbjuda en konsekvent varumärkesupplevelse, både i butik och online.

0%
av kunderna är osannolika eller mycket osannolika att besöka en butik om de inte kan kontrollera produktens tillgänglighet online. (Forester)
0%
av den yngre generationen förväntar sig en konsekvent varumärkesupplevelse, oavsett om det är i butik, online eller på telefon. (SDL)
0%
av vuxna föredrar digital kommunikation med företag. (MarketingSherpa)
0%
av kunderna säger att de är mer benägna att köpa från varumärken de följer på sociala medier. (Think with Google)

Dagens moderna kunder får reda på de senaste modetrenderna från deras sociala medier. Med ett klick tas de till onlinebutiken. Digital rådgivning, storleksrekommendationer och onlinerecensioner hjälper dem sen att välja rätt varor. Om det som beställs finns tillgängligt nästa dag ökar chansen för köp – oavsett om det gäller hemleverans, upphämtning i butik eller upphämtning från en vald upphämtningsbox. Smidighet har blivit den nya normen. Och om de beställda varorna inte passar eller kunderna inte gillar dem? Inga problem, de kan helt enkelt skicka tillbaka dem kostnadsfritt eller returnera dem till butiken. Detta är modehandel idag.

ehandel betalning
ehandel leverans
ehandel shopping
ehandel leverans paket

ASOS använder KNAPPs lagerhanteringssystem för full datatransparens

ASOS tar ett steg mot full datatransparens genom att implementera KiSoft Analytics. I dagens digitala värld spelar data en central roll i att effektivisera logistik och design av leveranskedjor. ASOS använder KiSoft Analytics för att omvandla rådata till högkvalitativ information som kan användas för att fatta operativa och strategiska beslut. Med hjälp av denna dataanalys och optimering klarar de utmaningar som Black Friday.

lagerautomation hängande transportör hos asos

Integrerad teknologin för ASOS

Den senaste automatiseringstekniken kombineras med skyttelsystemet OSR Shuttle™ Evo och automatiserade hängsystem, fullt integrerade i KiSoft lagerhanteringssystem. ASOS kan nu bearbeta och skicka omkring 3 miljoner paket per vecka till kunder i 40 länder.

KiSoft Analytics hjälper ASOS att optimalt använda data från alla logistikprocesser och använda den som grund för både kortsiktiga och långsiktiga beslut.

OSR Shuttle™
Pocket Sorter
Pick-it-Easy Multi plockstation
KiSoft Software

De som vill bedriva e-handel på allvar behöver data. KiSoft Analytics ger oss överblick över all viktig information. Med denna smarta databas kan vi bemästra aktuella utmaningar som Black Friday, men också e-handelns framtida utmaningar.

Oliver Kraftsik
Supply Chain Director, Europa, ASOS
oliver-kraftsik-asos

Kombinering av expertis inom mode och logistik med Dürkopp Fördertechnik

Hängande automationslösning för snabb tillväxt

Sedan 2010 har Dürkopp Fördertechnik, en expert på automatiserade hängsystem för mode-, detaljhandels- och e-handelssektorn, varit en del av KNAPP-gruppen. Tack vare vår sammanslagning kan vi erbjuda logstikexpertis och branschkunskap från ett och samma ställe.

hängande lagring och sorteringsystem

Fickor för alla säsonger

Flexibla fickbaserade systemlösningar är oumbärliga, särskilt inom e-handel och omnichannel uppfyllande. Med detta system kan hängande varor samt varor i platta paket som skjortor, skor eller accessoarer alla transporteras och buffras tillsammans i ett och samma system. Detta gör lösningen idealisk för tillämpningar som kräver hög prestanda med mycket sortering.

Vi är specialiserade på mode och kan denna verksamhet utan och innan. Genom åren har vi skaffat oss en enorm erfarenhet när det kommer till modelösningar och skapat varaktiga personliga relationer med våra kunder.

Sigurd Völker
Sigurd Völker
Managing Director, Dürkopp Fördertechnik

För säsongstoppar utför distributionscentraler en enorm mängd sortering. Vår intelligenta Pocket Sorter är den perfekta lösningen för denna krävande uppgift, eftersom den har utvecklats för högsta prestanda och noggrannhet. Platta och hängande produkter – som skjortor, skor eller accessoarer, oavsett om de levereras av leverantör eller som retur – kan alla transporteras och dynamiskt buffras i ett och samma system. Ficksorteraren kommer att leverera ett 100-procentigt sorteringsresultat i vilken sekvens som helst. Vår intelligenta mjukvara gör detta möjligt.

Anette Sommer
Annette Sommer
General Manager, Dürkopp Fördertechnik UK

Hängande automationslösningar för sportentusiaster hos Decathlon

DECATHLON erbjuder över 35 000 artiklar inom mer än 70 olika sportkategorier. För att snabbt och effektivt kunna leverera sportartiklar till entusiaster har de implementerat ett intelligent ficksorterarsystem. Den hängande automationslösningen är i full drift i Schwetzingen-lagret i Tyskland, ett av företagets två centrala lager. Detta lager levererar sportartiklar till butiker i södra Tyskland och hanterar även e-handelsbeställningar.

decathlon lager
decathon lager arbetsstationer
decathlon lagerr pocket sorter system
decathlon lager pocket sorter system

Systemet sträcker sig över två separata hallar för att erbjuda en lugn arbetsmiljö för medarbetarna. I den första hallen finns det 8 laststationer och 23 packstationer. Den andra hallen, uppdelad på tre nivåer, rymmer transporter, sorterare och tomma fickor näst på tur i arbetsflödet. Detta håller buller och rörelse borta från arbetsstationerna. Last- och packstationerna har ergonomisk design, vilket möjliggör flexibilitet i arbetet – anställda kan alternera mellan sittande och stående positioner när de fyller systemets 16 000 sorteringsfickor.

0

Packstationer

0

Sporter

0

Pocket Sorters

0

Artiklar

Det perfekta logistikupplägget för modebranschen

Designern Carolina Herrera säger att mode är en upprepning av idéer. Vi säger att mode är en kombination av idéer. Vi upprepar oss inte; vi förnyar oss med intressanta, fräscha kombinationer. Som leverantör av fullständiga automationssystem sätter vi ihop er intralogistik, speciellt anpassat till mode och klädindustrin i Sverige.

I kontrast till ett färdigt system kan ett skräddarsytt system lätt anpassas och ändras. Detta garanterar långsiktig investeringssäkerhet, även i en värld med snabbt föränderliga affärsmodeller. Med vår garderob full av automationslösningar sätter vi ihop din perfekta logistikutstyrsel – från S till XL.

ehandel perfekta outfit

Planering är nyckeln till framgång. Det finns många interna och externa intressenter och IT-system involverade i lagerautomationsprojekt. Till exempel WMS-utvecklare, IT Infra-ingenjörer, WCS-leverantör, transportörsleverantör, tekniker, hälsa & säkerhet, drift och slutligen kunden. För att säkerställa en smidig driftsättning och go-live måste alla olika aktiviteter anpassas och hanteras mycket väl.

Thomas Thans
Thomas Thans
Senior Logistics Engineer, XPO Logistics

När kunskap möter passion för klädindustrin i Sverige

”Antingen förstår man mode, eller så gör man det inte.” – Anna Wintour

Vi är ett företag med en lång tradition och starka rötter inom modeindustrin sedan många år tillbaka. Vi är kända för vår expertis, men ännu viktigare, för vårt team. Människor står i centrum för allt vi gör. Vi tar oss an dina utmaningar med tillförlitlighet, laganda, kreativitet och massor av passion. Vi är medförfattare till våra kunders framgångssagor, vi arbetar i partnerskap med ömsesidig öppenhet, respekt och uppskattning.

Ömsesidigt förtroende baserat på öppen kommunikation är grunden för framgångsrik projektledning. Vi identifierar oss med våra projekt och använder vår erfarenhet för att implementera den bästa möjliga lösningen. Vi tycker att ett projekt är framgångsrikt om både vi och vår kund är nöjda med resultatet.

Martin Nickl
Martin Nickl
Program Director, KNAPP AG