Intelligenta automationslösningar sedan 1952

I snart 70 år har vi hjälpt våra kunder att skapa smidiga och effektiva lagerflöden. Genom att anpassa våra lösningar efter dina behov, löser vi dina intralogistiska utmaningar oavsett hur din verksamhet ser ut. Som kund får du tillgång till både vårt lokala team av experter och den samlade kunskapen i vår stora, globala koncern. Det ger dig en trygghet när du köper lösningar och tjänster av oss.

Bakgrund

Fd. Moving
Verksamheten i Åstorp startade redan 1969. Då under namnet Moving och med enbart produktion av lättgodsbanor och pallbanor. Med framgångar på den Nordiska marknaden under flera decennier blev den här verksamheten i mitten av Skåne ett intressant förvärv för det österrikiska bolaget KNAPP AG. Det var framförallt den framgångsrika utvecklingen av pallbanorna som väckte koncernens intresse. 2008 köptes Moving av KNAPP och bildade KNAPP-Moving. Så fortsatte affärerna ett decennium till och med fortsatt framgång både lokalt i Norden men även för koncernen globalt. Namnet Moving fasades ut och gick till historien och KNAPP AB tog form.
KNAPP AG
KNAPP AG är en av de globala marknadsledarna för integrerade intralogistiklösningar och erbjuder nyckelfärdiga system inom lagerautomation och lagerlogistik. Företagets internationella inriktning återspeglas med mer än 2000 installationer på alla kontinenter. KNAPP AG grundades 1952 och har nu mer än 7000 anställda över hela världen, varav mer än 3500 i Österrike. Cirka 6% av omsättningen investeras årligen i forskning och utveckling av produkter och tjänster. KNAPP har framgångsrikt expanderat sitt fokus till att omfatta healthcare, fashion, retail, food, wholesale samt industri och produktion. Några kända kunder är adidas, ASOS, Pankl Racing, Olymp, Hugo Boss, John Lewis, L’Oréal, Rewe, Spar och Würth bl.a. Läs mer om KNAPP AG på www.knapp.com
KNAPP AB
KNAPP AB tog form 2012 och blev ett regionalt dotterbolag i koncernen KNAPP med ansvar för den Nordiska marknaden. Med bakgrund från den lokala producenten Moving i Åstorp tillsammans med musklerna och innovationerna från den globala koncernen hade vi möjlighet att erbjuda våra kunder både lokal kompetens och närvaro tillsammans med tillgänglighet och ekonomisk stabilitet. Hos oss är det inte antingen eller, utan båda aspekterna är lika viktiga och genomsyrar vår verksamhet. Vi är experter på det vi gör, men även experter på er bransch och det ni gör. Det kan vi kalla oss eftersom vi kan marknaden och har funnits i branschen i mer än ett halvt sekel. Vi löser dina intralogistiska utmaningar oavsett om du behöver en helhetslösning eller effektivisera en del i ett flöde.
KNAPP Nordics
2022 flyttade vårt nordiska huvudkontor till ny lokaler i Hyllie, Malmö. Produktionen centraliserades till existerande KNAPP anläggningar i Europa och KNAPP Nordics fokuserar nu fullt på att stötta nya och existerande kunder med deras interlogistiska utmaningar och mål. Vi har förstärkt organisationen med mer kundfokuserade roller, så som sälj, solution design och projektledare. Flytten till Malmö har inte bara gjort att vi kommit närmre den Nordiska marknaden utan även våra kunder och hela KNAPP koncernen.

Vår ledning

Ledningsgruppen KNAPP Nordics
Peter Henriksson - Head of Technology & Solutions, Cecilia Hagert - Head of Finance & Admin, Mikael Holmqvist - Managing Director, Tobias Henriksson - Head of Sales & Projects, Anna Borén - Head of Customer Services

Vill du veta vad vi kan göra för dig?

Jobba hos oss

Får tanken på att vara med och forma morgondagens intralogistik ditt hjärta att banka lite extra? Vi söker alltid nya talanger till vårt nordiska team. Kolla in våra lediga tjänster här.

knapp-kollegor-gar-och-pratar

Lediga Tjänster

Nyheter & Press

Ta del av de senaste nyheterna från vår värld så som nya kundrelationer, organisatoriska nyheter samt produktnyheter. Här hittar du även vårt magasin World of Solutions i digital form.

knapp-nyheter-press

Nyheter & Press

Automationslösningar

Vi skapar en lösning som passar dig, oavsett om du behöver ett helt system eller bara en liten del. Med våra lösningar automatiserar vi dina flöden och hjälper dig att ligga steget före.

Blog_OSR_Shuttle_Evo-737x402

Våra Lösningar