Nytänk för grossister och distributionslager

Vi har frågat oss själva:

Hur kan vi bäst integrera trender och marknadens behov i våra nya lösningar?

Vi har hittat svaret inom partnerskap, innovation och heltäckande all-in-one lösningar.

Som ett familjeägt företag har vi vissa värderingar som styr vår verksamhet framåt. Individualitet är en av dem.

Det genomsyrar utvecklingen av våra anpassningsbara lösningar. När vi utformar system spelar både tydlighet, systemtillgänglighet samt flexibel tillväxt en viktig roll.

 • Vår grossistfokuserade avdelning fokuserar på:
 • Reservdelar och verktyg
 • Elektronik
 • Media (böcker, film, ljud och video)
 • Butik, kontor och tillbehör
 • Optik, livsstil och mode
 • Paket och leverans
 • Smycken och partihandel

Om du är intresserad av att diskutera era utmaningar och behov i mer detalj, hör gärna av dig till oss genom formuläret nedan.

OSR shuttle Evo
automatiserat lager

Innovation
Framtidens distribution och logistik

Innovativa förändringar ger utrymme för ny teknologi

Över de senaste åren har Würth Industrie Service GmbH & Co. KG och KNAPP implementerat många projekt tillsammans, vilket har resulterat i både gynnsamt samarbete och innovativt partnerskap där ny spännande teknologi har växt fram.

Men kanske viktigast av allt, genom våra autonoma robotlösningar är Würth en mycket trogen partner till sina kunder.

Vår Pick-It-Easy Robot gör det fysiskt påfrestande arbetet istället för medarbetarna genom att plocka ordrarna helt automatiskt. Detta skapar en bättre arbetsmiljö för de anställda där de istället kan fokusera på uppgifter som inte är så fysiskt krävande. Roboten ökar dessutom kvalitéen och produktiviteten då de anställda kan fokusera på andra viktigare uppgifter.

Würth använder också den anpassningsbara arbetsstationen Pick-it-Easy Evo. Med en mängd av olika tillägg för kvalitetssäkring kan verksamheten säkras och förbättras utefter resurser och behov.

Den nya upplevelsen vid arbetsstationen Pick-it-Easy Evo främjar lagerarbetarnas roller. De behöver inte längre göra mentalt utmattande arbete utan kan enkelt sortera och paketera produkter enligt smarta processer. Allt kommer i rätt sekvens, på rätt plats och vid rätt tid.

Arbetsstationen är utformad enligt ergonomiska regler, med utrymmesmart design och enkel användning.

Vårt partnerskap med Würth har redan lett till många intelligenta automationslösningar och vi ser fram emot ännu mer innovation i framtida samarbete.

KNAPP är en partner som vi kan prata med på lika villkor. Tillsammans möter vi de krav som ställs på våra marknader och använder dem för att utveckla nya koncept genom att anpassa befintliga teknologier och utveckla nya.

Helmut Eisenkolb Head of Logistics, procurator and member of the management team at Würth Industrie Service
Helmut Eisenkolb
Head of Logistics, procurator and member of the management team at Würth Industrie Service

Würth har implementerat följande automation och robotik:

 • Pick-it-Easy Robot
 • Pick-it-Easy Evo
 • Robotar för snabb hämtning av behållare
 • Robotar för palletering och distribution
 • Open Shuttles som automatiskt transporterar produkter

Hållbarhet

Som grundpelare för all innovation

Brøderne Dahl fokuserar på hållbarhet och snabba plock

Brøderne Dahl, en framstående grossist med över ett sekel av erfarenhet, har varit en pålitlig kraft bakom Norges byggnationer och renoveringar. Med deras breda sortiment av produkter, inklusive rör, ventiler och kopplingar, har de varit en central del av landets utveckling av infrastruktur.

Under åren har de anpassat sig till svängande marknadsbehov och kundpreferenser, och deras affärsmodell har ständigt utvecklats för att leverera kvalitetsprodukter till rätt plats och tid.

Från det stora centrallagret söder om Oslo hanteras var dag upp till 20 000 orderrader ur sortimentet av 25 000 artiklar.

”För mig är logistiken det enskilt viktigaste i vårt företag. Allt handlar om logistik. Det är där vi kan skilja oss från konkurrenterna och ge kunderna upplevelsen att vilja handla just hos oss.”

Ingar Bystrøm, Logistikdirektör, Brøderne Dahl

Hållbarhet har varit en viktig drivkraft i Brøderne Dahls beslut att automatisera och förnya sin logistikprocess. Genom att ta dessa hållbarhetsåtgärder har Brøderne Dahl visat sitt engagemang för att inte bara leverera produkter, utan även att göra det på ett ansvarsfullt sätt som värnar om miljön.

broderne-dahl-processen

En framstående del av den nya lösningen är Pick-it-Easy roboten med AI i samarbete med Covariant. Då Dahls sortiment har en bred variation i produkternas storlek och form utgör detta en utmaning för plockrobotar. Med hjälp av AI lär sig roboten att hantera olika former och ytor, och denna information delas sedan med alla pick-it-easy robotar globalt.

broderne-dahl-pick-it-easy-robot-1

Pick-it-Easy Robot med AI

broderne-dahl-pick-it-easy-robot-2

Roboten lär sig plocka olika former och ytor och delar det den lär sig med andra Pick-it-Easy robotar globalt.

Vi har aldrig haft en robot på lagret förut, men det har gått bättre än förväntat. Efterhand har alla blivit väldigt intresserade och nyfikna. Och efter sex månader märker vi hur roboten kan hantera en större och större andel av produkterna, mer än vi hade förväntat oss.

Thomas Rønningen
Logistikutvecklingschef, Brøderne Dahl
 • 110 kvm lager med 44 kvm lager under tak
 • 1500 leverantörer
 • 20 000 orderrader
 • 25 000 artiklar
 • 66 skyttlar
 • 8 dektanteringsstationer
 • 4 gångar
 • 3 Pick-it-Easy plockstationer
 • 1 OSR Shuttle Evo 2D
 • 1 Pick-it-Easy Robot

Partnerskap

Vår kompetens för grossistlagers utveckling

Vikten av samarbete för grossistlagers framgång

Vår delade passion för innovation bildade vår partnerskap med Kramp. Sedan 2023 har vårt partnerskap växt sig allt starkare, där flexibilitet och kreativitet har fått en central roll.

Som en av Europas ledande specialister för reservdelar och trädgårdsverktyg har Kramp sex lager runtom i Europa. Kramps framgång baseras på ett robust lagersystem med problemfri lagerhantering, distribution och logistik, och en kundservice i världsklass.

Kramp var den första i Nederländerna som implementerade den heltäckande lagerlösningen OSR Shuttle™ Evo. Denna anpassningsbara och högst effektiva lösningen bidrar med smarta och innovativa förändringar som tillåter verksamheten att alltid vara ett steg före marknaden..

Med tydlig kontroll kan lagret expandera till en maximal produktion av 9600 orderlinjer per timme.

Vår intelligenta lagerhanteringssystem Kisoft lagerhanteringssystem hittar rätt lagringsplats för varje produkt. Totalt möjliggör den enkel hantering av över 500 000 artiklar där ansträngning och kostnader hålls på en minimal nivå.

”Vi har sett att kundernas önskemål förändras. Våra kunder vill ha snabbare leveranser, större utbud och fler reservdelar – vilket gör att vår butik fortsätter att växa och vi behöver mer yta. Vi vill också vara flexibla och leverera beställningar snabbt. OSR Shuttle™ Evo är en mycket skalbar lösning som är precis vad vi letade efter.”

Jan Frans Berends Logistics Manager, KRAMP
Jan Frans Berends
Logistics Manager, KRAMP

Tradition

Innovativa grossistlager baserat på traditionella värden

Schukat Electronic bygger långvariga lösningar utefter traditionella värden

Som ett familjeägt företag betonar KNAPP hållbara traditioner och värderingar som en källa till innovation. Vi delar denna särprägel med våra kunder.

Schukat Electronic, en tysk specialist inom elektroniska komponenter och enheter, bygger automationslösningar utefter traditionella värden.

I november 2018 sattes vår automationslösning i drift hos Schukat electronics som innehåller:

0

lagerplatser

0

skyttlar

0

nivåer

Prestanda och antalet lagringsplatser kan skalas oberoende av varandra. De sex gods-till-person arbetsstationerna och den anpassade KiSoft programvaran, som samverkar med SAP®EWM, kompletterar den innovativa logistiklösningen.

Totalt kan lösningen expanderas till:

0

lagerplatser

0

nivåer

OSR Shuttle™ Evo gör det möjligt för Schukat electronic att erbjuda skräddarsydda tjänster till sina kunder. På så vis har flexibiliteten i vår lösning i sin tur en direkt påverkan på deras kund.

Vi har mer än 15 års erfarenhet av skyttelteknologi från över 250 implementerade skyttelsystem.

Den nya generationen av OSR Shuttle™ Evo är resultatet av evolutionär utveckling och beprövad skyttelteknologi.

Jag är stolt över att jag fortfarande tycker om att slå ut i nya riktningar. Det är därför det var så intressant för oss att arbeta med KNAPP. KNAPP insåg att deras kunder har idéer och behov; de är villiga att aktivt arbeta med dessa uppgifter och att slå nya vägar.

Georg Schukat Managing Director, Schukat electronic
Georg Schukat
Managing Director, Schukat electronic
automatiserat lager
lagerarbetare plockar
OSR shuttle system
automatiskt lagersystem

Vill du veta vad vi kan göra för dig?