Genom åren har många olika namn myntats för flexibla lagerrobotar på marknaden, från automated guided vehicle (AGV) till autonomous mobile robot (AMR). KNAPPs Open Shuttle portfölj innehåller autonoma och intelligenta transportrobotar, för både pall och lättgods, som hjälper till att skapa flexibilitet i logistiska processer. 

AMR robot som intelligent transportlösning

Logistik är vår passion och dina logistiska utmaningar och mål är det vi arbetar med varje dag. Vi erbjuder intelligenta och skräddarsydda automationslösningar samt mjukvara för hela Supply chain. Logistik kopplar samman olika delar av företaget, vilket säkerställer att varor, råvaror, halvfabrikat och färdiga produkter finns tillgängliga på rätt sätt, på rätt plats och vid rätt tidpunkt. Detta garanteras av interna transporter.

Eftersom kraven aldrig blir desamma krävs ett flexibelt och anpassningsbart transportsystem för att möta denna dynamik. Här kommer våra autonoma mobila robotar, Open Shuttles, in i bilden. De VDA 5050-kompatibla Open Shuttles löser enkelt och snabbt utmaningarna med ständigt ökande krav på flexibilitet, anpassning och skalbarhet i ett lager. De finns i flera olika utförande och kan transportera både pall och lättgods.

En autonom mobil robot är den perfekta lösningen för logistikutmaningar

Snabbt föränderliga processer och
fluktuationer i materialflödet
Platsbrist
Integration till existerande system
Olika lagringsenheter

Tre skäl att välja vår AMR Robot Open Shuttle som transportlösning för ditt robotlager

Integrerad Intelligens

Smart vägplanering och intelligent hantering av beställningar och transportresurser

Open Shuttles hanterar självständigt transportresurser och beställningar med hjälp av ett fleet management system. Tack vare integrerad svärmintelligens fördelas uppgifterna jämnt och transportvägarna optimeras. Eftersom transporter sköts autonomt kan medarbetarna fokusera på annat.

Flexibel Lösning

En adaptiv transportlösning gör det möjligt att koppla ihop alla platser i lagret utan att behöva göra ändringar i systemet

Vårt robotlager länkar enkelt samman platser, processer, varor och råvaror. Var än arbetsstationen är, vare sig det är vid inkörning, vid plockning eller vid kvalitetskontroll, tar Open Shuttles materialen till rätt plats. Open Shuttles utför alla möjliga transportuppgifter. De är också idealiska för säsongstoppar – du kan helt enkelt lägga till fler robotar för den tidsperioden.

Smart Konfiguration

Enkel kontroll av layout, processer och flotta

Fleet management-systemet gör det möjligt att enkelt anpassa layouten till nya processer och arbetsstationer. Att ändra layout och transportvägar för de autonoma mobila robotarna är därför väldigt enkelt. Att integrera Open Shuttles i befintliga system görs snabbt och enkelt, eftersom de stöder ett antal gränssnitt som VDA 5050.

Två typer av autonoma mobila robotar

autonom mobil robot Open Shuttle med två behållare

Open Shuttle 
AMR för lättgodsbehållare

Maxlast upp till 100kg (220 lb)

autonom mobil robot Open Shuttle Fork för Palltransport

Open Shuttle Fork
AMR för pallhantering

Maxlast upp till 1 300kg (2866 lb)

Hur kan vårt smarta robotlager överkomma dina logistiska utmaningar?

Vi förstår att implementera ett robotlager kräver tid, resurser och mycket omtanke. Vi hjälper dig att navigera alla frågor och tankar, oavsett om du vill byta ut dina nuvarande automationslösningar eller effektivisera ditt lager från grunden.

Hur fungerar KNAPPs AMR Robot?

Open Shuttle använder intelligent programvara och sensorer för navigering

Kisoft fleet management system för robotlager

Anpassa din AMR-flotta efter dina behov

Du bestämmer hur din Open Shuttle-flotta ska se ut. Du kan ha två robotar, eller 30 – storleken på flottan kan anpassas till den aktuella situationen och ändras när som helst. Vårt utbud av AMR-modeller med olika lasthanteringsanordningar kan också kombineras för att bilda en mångsidig flotta.

Tack vare deras VDA 5050-gränssnitt kan du länka våra Open Shuttles och transportrobotar från andra leverantörer. Fleet management-systemet, KiSoft FCS, låter dig simulera, styra och koordinera olika fordon i en och samma mjukvara. KiSoft FCS hanterar alla transportordrar, alla manuella och automatiserade lagerfordon och kan fungera som en central koordinerad mjukvaruinstans.

amr robotics Open shuttle fleet

Enkel integration

Att integrera och installera vårt robotlager är enkelt och kan göras under pågående drift. Beroende på dina krav kan fleet management system integreras  och kopplas till ditt affärssystem, WMS eller WCS. Fleet Management systemet ansvarar för trafikreglerna och tilldelar inkommande beställningar till Open Shuttles.

Installera Open Shuttles i några enkla steg >

  • Installera servern
  • Slå på Open Shuttle och anslut
  • Definiera layouten
  • Definiera processerna
  • Aktivera systemet och andra skyttlar
  • Observera och justera vid behov

Testa eller hyr våra Open Shuttles

Du har varierande behov av intern transport eller är du osäker på om en AMR Robot är rätt lösning för dig? Oroa dig inte, prova våra Open Shuttles i en demo-uppsättning eller hyr en.

Flexibel uthyrning
Ditt behov av intern transport är inte alltid detsamma? Dra nytta av vår hyrmodell och ring in våra Open Shuttles för att hjälpa dig hantera säsongsbetonade högsäsong. Dina nya backuprobotar integreras enkelt i din flotta inom några minuter och är redo att användas direkt.
Open Shuttle-demonstration på plats
Du är inte säker på om en AMR Robot är rätt lösning för ditt lager? Vi kan arrangera en demonstration, direkt i ditt lager. Vi ger dig gärna ett erbjudande om en demo, baserat på ditt behov och demonstrationens varaktighet.

Vill du testa, hyra eller investera i Open Shuttle?

Vanliga frågor om AMR-teknik

Vad är AMR inom robotik?

AMR står för Autonomous Mobile Robot och inom robotik är det en beteckning för en robot som har förmågan att röra sig självständigt och utföra uppgifter utan mänsklig inblandning.

Vad är AMR och AGV?

AMR står för Autonomous Mobile Robot och AGV står för Automated Guided Vehicle. AMR är en allmän term för en självgående robot medan AGV är en specifik typ av AMR som är utformad för att följa fastställda vägar och utföra specifika uppgifter.

Vad är AMR-teknik?

AMR-teknik är teknik som används för att göra en robot autonom, inklusive sensorer, kontrollsystem, navigation och planeringsalgoritmer. Det syftar till att göra robotten självständig och effektiv i utförandet av uppgifter.

Vill du veta mer om våra AMR-modeller?