Sekretesspolicy

 

Senast uppdaterad 2018-06-28

Principer för databehandling i KNAPP-gruppen

KNAPP lÀgger stor vikt vid skyddet av din privata sfÀr och dina personuppgifter.

För att uppfylla vÄra skyldigheter att tillhandahÄlla information enligt artikel 12 och följande. i den allmÀnna dataskyddsförordningen (GDPR), Àr vi glada att kunna ge dig följande information om dataskydd.

Vem ansvarar för databehandlingen?

SÄsom definieras i dataskyddslagen Àr den registeransvarige:

KNAPP AG
GĂŒnter-Knapp-Straße 5-7
8075 Hart / Graz
Österrike

datenschutz@knapp.com

En kontaktperson och, om nödvÀndigt, dataskyddsombudet för företagen i gruppen finns pÄ: knapp.com/en/locations/

Vilka personuppgifter behandlas av KNAPP och i vilket syfte?

Om vi ​​har fĂ„tt data frĂ„n dig anvĂ€nder vi endast dessa uppgifter i allmĂ€nhet för det Ă€ndamĂ„l för vilket vi har mottagit eller samlat in dem.

Databehandling för ett annat syfte skulle bara ifrÄgasÀttas i den utstrÀckning de rÀttsliga kraven enligt artikel 6.4 i GDPR Àr uppfyllda. I sÄ fall kommer vi naturligtvis att följa alla skyldigheter att informera enligt artikel 13.3 i GDPR och artikel 14.4 i GDPR.

WebbplatsanvÀndning

AnvÀndningen av denna webbplats Àr i allmÀnhet möjlig utan att lÀmna nÄgra personuppgifter. Endast du bestÀmmer om du till exempel vill ge oss din e-postadress eller telefonnummer sÄ att vi kan komma i kontakt med dig, behandla din begÀran eller ge dig tillgÄng till specialinformation eller erbjudanden. Vi samlar inte in nÄgra personuppgifter pÄ vÄr webbplats i detta avseende utan ditt uttryckliga och frivilliga samtycke. Om du förser oss med personuppgifter kommer de att behandlas i strikt förtroende och kommer inte att vidarebefordras till tredje part utan ditt uttryckliga medgivande. All information vi fÄr frÄn dig nÀr du anvÀnder vÄra internettjÀnster anvÀnds uteslutande för att behandla anvÀndarinformation och för kommunikation om bestÀllningar, produkter och tjÀnster.

Cookies

SÄ snart du kontaktar oss tar vi emot och lagrar viss information. Vi anvÀnder bland annat cookies. Cookies Àr bitar av information som automatiskt lagras pÄ din dator i enlighet med strikta regler och med innehÄll som du kan kontrollera. Vi anvÀnder cookies enbart för att göra vÄr webbplats mer anvÀndarvÀnlig för dig, till exempel för att ge dig Ätkomst till webbplatsen utan att ange ditt lösenord eller dina preferenser varje gÄng.

Google Analytics

Denna webbplats anvĂ€nder Google Analytics, en webbanalystjĂ€nst av Google Inc. (“Google”). Leverantören Ă€r Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Google Analytics anvĂ€nder cookies, textfiler som lagras pĂ„ din dator och som gör det möjligt för dig att analysera anvĂ€ndningen av vĂ„r webbplats. Informationen om din anvĂ€ndning av denna webbplats (inklusive din IP-adress) som genereras av cookien överförs till en Google-server i USA och lagras dĂ€r. Google kommer att anvĂ€nda denna information för att utvĂ€rdera din anvĂ€ndning av webbplatsen, för att sammanstĂ€lla rapporter om webbplatsaktiviteten för webbplatsoperatörerna och för att tillhandahĂ„lla ytterligare tjĂ€nster relaterade till anvĂ€ndningen av webbplatsen och Internet. Google kan ocksĂ„ överföra denna information till tredje part, förutsatt att detta krĂ€vs enligt lag eller om tredje part behandlar dessa uppgifter pĂ„ Googles vĂ€gnar. PĂ„ inget konto associerar Google din IP-adress med annan data som hĂ€mtats frĂ„n Google. Du kan förhindra installationen av cookies genom att justera instĂ€llningen för din webblĂ€sarprogramvara i enlighet med detta, eller klicka pĂ„ ”HĂ„ller inte med” i referensbannern; Vi pĂ„pekar dock att du i det hĂ€r fallet kanske inte kan utnyttja hela webbplatsens funktioner. Genom att anvĂ€nda denna webbplats godkĂ€nner du behandlingen av de uppgifter som Google samlar in om dig pĂ„ det sĂ€tt som beskrivs ovan och för det syfte som anges ovan.

Serverloggfiler

Webbplatsleverantören samlar automatiskt in och sparar information i serverloggfiler, som din webblÀsare automatiskt överför till oss. De Àr som följer:

WebblÀsartyp / webblÀsarversion
Operativsystem som anvÀnds
Henvisnings-URL
VÀrdnamn för Ätkomstdatorn
Tid för serverfrÄgan
Dessa uppgifter kan inte tillskrivas specifika personer. Dessa data kommer inte att kombineras med andra datakÀllor. Vi förbehÄller oss rÀtten att kontrollera dessa uppgifter vid ett senare tillfÀlle om vi fÄr veta om specifika bevis för olaglig anvÀndning.

Vad Àr den rÀttsliga grunden för behandlingen som beskrivs ovan?

Den rĂ€ttsliga grunden för behandling av personuppgifter Ă€r i allmĂ€nhet – sĂ„ lĂ€nge det inte finns nĂ„got specifikt rĂ€ttsligt krav – artikel 6 i GDPR. HĂ€r mĂ„ste följande möjligheter sĂ€rskilt beaktas:

Samtycke (artikel 6.1 a GDPR)
Databehandling för genomförande av kontrakt (artikel 6.1 b GDPR)
Databehandling baserad pÄ hÀnsyn till intressen (artikel 6.1 f GDPR)
Databehandling för att uppfylla en rÀttslig skyldighet (artikel 6.1 c GDPR)

Om dina personuppgifter kommer att behandlas pÄ grundval av samtycke har du rÀtt att nÀr som helst Äterkalla sÄdant samtycke och vi Àr skyldiga att respektera Äterkallelsen i framtiden.

Om vi ​​behandlar uppgifter baserade pĂ„ hĂ€nsyn till intressen har du som registrerad rĂ€tt att invĂ€nda mot bestĂ€mmelserna i artikel 21 i GDPR mot behandling av personuppgifter.

Hur lÀnge kommer data att sparas?

Vi behandlar uppgifterna sÄ lÀnge det Àr nödvÀndigt för ÀndamÄlet.

Om det finns juridiska skyldigheter att lagra uppgifterna – till exempel enligt bolagsrĂ€tt eller skattelagring – sparas relevanta personuppgifter under lagringsskyldigheten. NĂ€r lagringsskyldigheten löper ut kontrolleras om det finns ytterligare behov av bearbetning. NĂ€r det inte Ă€r nödvĂ€ndigt raderas uppgifterna.

Du kan naturligtvis begÀra information (se nedan) om dina personuppgifter som har sparats och om det inte finns nÄgot behov, begÀra att uppgifterna raderas eller att behandlingen begrÀnsas.

Till vilka mottagare kommer uppgifterna att ges till?

Dina personuppgifter ges i allmÀnhet endast till tredje part om detta Àr nödvÀndigt för att fullgöra ett avtal med dig, uppgifterna Àr tillÄtna att vidarebefordras baserat pÄ hÀnsyn till intressen i den mening som avses i artikel 6.1 (f) GDPR, vi Àr juridiskt skyldiga att vidarebefordra uppgifterna till eller om och nÀr du har utfÀrdat ett samtycke.

Hur garanterar KNAPP datasÀkerhet?

Vi vidtar noggranna försiktighetsÄtgÀrder för att skydda dina data frÄn förlust, manipulation och obehörig Ätkomst. FörsiktighetsÄtgÀrderna Àr i överensstÀmmelse med det nuvarande tekniska tillstÄndet och de juridiska kraven.

Hur kan jag utöva mina rĂ€ttigheter som ”registrerad”?

Du har rÀtt att fÄ tillgÄng till de personuppgifter som vi har behandlat.

Om begÀran om Ätkomst till uppgifterna inte görs skriftligt ber vi dig att notera att vi vid behov krÀver bevis frÄn dig som bekrÀftar att du Àr den person som du pÄstÄr dig vara.

Du har ocksÄ rÀtt att begÀra rÀttelse eller radering eller begrÀnsning av behandlingen sÄ lÄngt du har laglig rÀtt.

Du har ocksÄ rÀtt att invÀnda mot sÄdan behandling i enlighet med lagkrav. Detsamma gÀller rÀtten till dataportabilitet.

I synnerhet har du rÀtt att motsÀtta dig, enligt artikel 21.1 och 2, GDPR, behandlingen av dina uppgifter i samband med direktmarknadsföringsÀndamÄl, om detta baseras pÄ intresset.

Du har dessutom rÀtt att klaga till dataskyddsmyndigheten angÄende vÄr behandling av personuppgifter.

Oavsett var vi samlar in data för ett visst syfte pÄ denna webbplats kommer du att fÄ möjlighet att utesluta dina uppgifter, antingen genom att klicka i en ruta eller genom att justera dina webblÀsarinstÀllningar dÀrefter.

Du kan nÀr som helst konsultera data.protection@knapp.com för meddelanden i samband med ovannÀmnda rÀttigheter samt andra frÄgor, funderingar eller förslag som rör Àmnet dataskydd.

LĂ€nkar till andra webbplatser

Webbplatsen innehÄller lÀnkar till externa webbplatser. Eftersom vi inte kan pÄverka dessa webbplatser kan vi inte ta nÄgot ansvar för deras innehÄlls- och dataskyddspolicyer.