Sekretesspolicy

 

Senast uppdaterad 2018-06-28

Principer för databehandling i KNAPP-gruppen

KNAPP lägger stor vikt vid skyddet av din privata sfär och dina personuppgifter.

För att uppfylla våra skyldigheter att tillhandahålla information enligt artikel 12 och följande. i den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR), är vi glada att kunna ge dig följande information om dataskydd.

Vem ansvarar för databehandlingen?

Såsom definieras i dataskyddslagen är den registeransvarige:

KNAPP AG
Günter-Knapp-Straße 5-7
8075 Hart / Graz
Österrike

datenschutz@knapp.com

En kontaktperson och, om nödvändigt, dataskyddsombudet för företagen i gruppen finns på: knapp.com/en/locations/

Vilka personuppgifter behandlas av KNAPP och i vilket syfte?

Om vi ​​har fått data från dig använder vi endast dessa uppgifter i allmänhet för det ändamål för vilket vi har mottagit eller samlat in dem.

Databehandling för ett annat syfte skulle bara ifrågasättas i den utsträckning de rättsliga kraven enligt artikel 6.4 i GDPR är uppfyllda. I så fall kommer vi naturligtvis att följa alla skyldigheter att informera enligt artikel 13.3 i GDPR och artikel 14.4 i GDPR.

Webbplatsanvändning

Användningen av denna webbplats är i allmänhet möjlig utan att lämna några personuppgifter. Endast du bestämmer om du till exempel vill ge oss din e-postadress eller telefonnummer så att vi kan komma i kontakt med dig, behandla din begäran eller ge dig tillgång till specialinformation eller erbjudanden. Vi samlar inte in några personuppgifter på vår webbplats i detta avseende utan ditt uttryckliga och frivilliga samtycke. Om du förser oss med personuppgifter kommer de att behandlas i strikt förtroende och kommer inte att vidarebefordras till tredje part utan ditt uttryckliga medgivande. All information vi får från dig när du använder våra internettjänster används uteslutande för att behandla användarinformation och för kommunikation om beställningar, produkter och tjänster.

Cookies

Så snart du kontaktar oss tar vi emot och lagrar viss information. Vi använder bland annat cookies. Cookies är bitar av information som automatiskt lagras på din dator i enlighet med strikta regler och med innehåll som du kan kontrollera. Vi använder cookies enbart för att göra vår webbplats mer användarvänlig för dig, till exempel för att ge dig åtkomst till webbplatsen utan att ange ditt lösenord eller dina preferenser varje gång.

Google Analytics

Denna webbplats använder Google Analytics, en webbanalystjänst av Google Inc. (“Google”). Leverantören är Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Google Analytics använder cookies, textfiler som lagras på din dator och som gör det möjligt för dig att analysera användningen av vår webbplats. Informationen om din användning av denna webbplats (inklusive din IP-adress) som genereras av cookien överförs till en Google-server i USA och lagras där. Google kommer att använda denna information för att utvärdera din användning av webbplatsen, för att sammanställa rapporter om webbplatsaktiviteten för webbplatsoperatörerna och för att tillhandahålla ytterligare tjänster relaterade till användningen av webbplatsen och Internet. Google kan också överföra denna information till tredje part, förutsatt att detta krävs enligt lag eller om tredje part behandlar dessa uppgifter på Googles vägnar. På inget konto associerar Google din IP-adress med annan data som hämtats från Google. Du kan förhindra installationen av cookies genom att justera inställningen för din webbläsarprogramvara i enlighet med detta, eller klicka på ”Håller inte med” i referensbannern; Vi påpekar dock att du i det här fallet kanske inte kan utnyttja hela webbplatsens funktioner. Genom att använda denna webbplats godkänner du behandlingen av de uppgifter som Google samlar in om dig på det sätt som beskrivs ovan och för det syfte som anges ovan.

Serverloggfiler

Webbplatsleverantören samlar automatiskt in och sparar information i serverloggfiler, som din webbläsare automatiskt överför till oss. De är som följer:

Webbläsartyp / webbläsarversion
Operativsystem som används
Henvisnings-URL
Värdnamn för åtkomstdatorn
Tid för serverfrågan
Dessa uppgifter kan inte tillskrivas specifika personer. Dessa data kommer inte att kombineras med andra datakällor. Vi förbehåller oss rätten att kontrollera dessa uppgifter vid ett senare tillfälle om vi får veta om specifika bevis för olaglig användning.

Vad är den rättsliga grunden för behandlingen som beskrivs ovan?

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är i allmänhet – så länge det inte finns något specifikt rättsligt krav – artikel 6 i GDPR. Här måste följande möjligheter särskilt beaktas:

Samtycke (artikel 6.1 a GDPR)
Databehandling för genomförande av kontrakt (artikel 6.1 b GDPR)
Databehandling baserad på hänsyn till intressen (artikel 6.1 f GDPR)
Databehandling för att uppfylla en rättslig skyldighet (artikel 6.1 c GDPR)

Om dina personuppgifter kommer att behandlas på grundval av samtycke har du rätt att när som helst återkalla sådant samtycke och vi är skyldiga att respektera återkallelsen i framtiden.

Om vi ​​behandlar uppgifter baserade på hänsyn till intressen har du som registrerad rätt att invända mot bestämmelserna i artikel 21 i GDPR mot behandling av personuppgifter.

Hur länge kommer data att sparas?

Vi behandlar uppgifterna så länge det är nödvändigt för ändamålet.

Om det finns juridiska skyldigheter att lagra uppgifterna – till exempel enligt bolagsrätt eller skattelagring – sparas relevanta personuppgifter under lagringsskyldigheten. När lagringsskyldigheten löper ut kontrolleras om det finns ytterligare behov av bearbetning. När det inte är nödvändigt raderas uppgifterna.

Du kan naturligtvis begära information (se nedan) om dina personuppgifter som har sparats och om det inte finns något behov, begära att uppgifterna raderas eller att behandlingen begränsas.

Till vilka mottagare kommer uppgifterna att ges till?

Dina personuppgifter ges i allmänhet endast till tredje part om detta är nödvändigt för att fullgöra ett avtal med dig, uppgifterna är tillåtna att vidarebefordras baserat på hänsyn till intressen i den mening som avses i artikel 6.1 (f) GDPR, vi är juridiskt skyldiga att vidarebefordra uppgifterna till eller om och när du har utfärdat ett samtycke.

Hur garanterar KNAPP datasäkerhet?

Vi vidtar noggranna försiktighetsåtgärder för att skydda dina data från förlust, manipulation och obehörig åtkomst. Försiktighetsåtgärderna är i överensstämmelse med det nuvarande tekniska tillståndet och de juridiska kraven.

Hur kan jag utöva mina rättigheter som ”registrerad”?

Du har rätt att få tillgång till de personuppgifter som vi har behandlat.

Om begäran om åtkomst till uppgifterna inte görs skriftligt ber vi dig att notera att vi vid behov kräver bevis från dig som bekräftar att du är den person som du påstår dig vara.

Du har också rätt att begära rättelse eller radering eller begränsning av behandlingen så långt du har laglig rätt.

Du har också rätt att invända mot sådan behandling i enlighet med lagkrav. Detsamma gäller rätten till dataportabilitet.

I synnerhet har du rätt att motsätta dig, enligt artikel 21.1 och 2, GDPR, behandlingen av dina uppgifter i samband med direktmarknadsföringsändamål, om detta baseras på intresset.

Du har dessutom rätt att klaga till dataskyddsmyndigheten angående vår behandling av personuppgifter.

Oavsett var vi samlar in data för ett visst syfte på denna webbplats kommer du att få möjlighet att utesluta dina uppgifter, antingen genom att klicka i en ruta eller genom att justera dina webbläsarinställningar därefter.

Du kan när som helst konsultera data.protection@knapp.com för meddelanden i samband med ovannämnda rättigheter samt andra frågor, funderingar eller förslag som rör ämnet dataskydd.

Länkar till andra webbplatser

Webbplatsen innehåller länkar till externa webbplatser. Eftersom vi inte kan påverka dessa webbplatser kan vi inte ta något ansvar för deras innehålls- och dataskyddspolicyer.