KNAPPs ivii.smartdesk Work Station tilldelades bÀsta produkt 2021

Press Release: Publicerad pÄ in Nyheter

KNAPP vinner priset för bÀsta produkt 2021 pÄ LogiMAT för ivii.smartdesk, en intelligent arbetsstation som digitaliserar manuella processer. Arbetet pÄ ivii.smartdesk innebÀr en nollfelstrategi och en 100 procent kvalitetskontroll för produktion sÄvÀl som in- och utlÀmning. Dessutom Àr ivii.smartdesk en utmÀrkt lösning nÀr det gÀller bristen pÄ kvalificerad personal eftersom den digitaliserar expertkunskaper.

Utrustad med ett bildigenkÀnnings- och bildbehandlingssystem anvÀnds ivii.smartdesk vid produktion som en monteringsarbetsstation. Allt monteringsarbete stöds av programvara. Ett feedbacksystem i realtid Àr integrerat i ivii.smartdesk och övervakar varje arbetssteg. Detta ger en nollfelstrategi och spÄrbarhet frÄn start till slut för monteringsprocessen.

BildigenkÀnning och bildbehandlingsteknik

BildigenkĂ€nnings- och bildbehandlingssystemet registrerar alla komponenter som krĂ€vs för montering. Varje arbetssteg kontrolleras och valideras. NĂ€sta arbetssteg Ă€r endast möjligt nĂ€r bildbehandlingssystemet har bekrĂ€ftat det tidigare som “OK”. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt monteras alla komponenter i rĂ€tt ordning och kvalitet. Tack vare feedbacksystemet i realtid fĂ„r medarbetarna omedelbart feedback om kvaliteten pĂ„ arbetssteget.

BildskÀrmar ger en optimal översikt över det pÄgÄende arbetet pÄ monteringsarbetsstationen. Medan en av bildskÀrmarna visar en produkts teoretiska status, visar den andra skÀrmen den faktiska kamerabilden. De olika komponenterna mÄste monteras sÄ att de teoretiska och faktiska bilderna matchar varandra. SÄ snart monteringsprocessen har slutförts trycker medarbetaren pÄ en knapp för att pÄbörja den slutliga kontrollen av feedbacksystemet. En av skÀrmarna visar resultatet för den anstÀllde. Grön betyder att allt Àr OK, medan rött indikerar att ett fel har intrÀffat. Det möjliga felet visas pÄ monitorn och kan korrigeras omedelbart av den anstÀllde. SÄ hÀr blir felfri produktion verklighet.

100 procent kvalitetskontroll vid goods-in och goods-out

I inlÀmningsomrÄdet anvÀnds ivii.smartdesk för att kontrollera om alla varor har levererats till lagret i rÀtt kvantiteter och kvalitet. Leveransen dokumenteras och sparas för senare. Detta sparar inte bara tid utan sÀnker ocksÄ klagomÄlskostnaderna. I varuutgÄngsomrÄdet anvÀnds ivii.desk för att kontrollera om rÀtt produkter finns i rÀtt behÄllare i rÀtt kvantitet och kvalitet. Denna applikation passar perfekt för OEM-leverantörer inom bilsektorn eftersom kraven i denna bransch Àr sÀrskilt höga.

KĂ€nna igen objekt utan streckkoder

Ivii.smartdesk kÀnner igen objekt direkt utan ett konventionellt identifieringsmedel som streckkoder. Ivii.smartdesk jÀmför helt enkelt artikeln pÄ skrivbordet med data den har om egenskaper för den artikeln. Följaktligen elimineras lÄnga sökningar i kataloger i bÄde in- och utlÀmningsomrÄdena. NÀr artikelnumret visas kan medarbetaren snabbt och korrekt matcha artiklarna. En bra funktion Àr att anstÀllda kan lÀra systemet nya artiklar.

Fokusera pÄ mÀnniskor

Ivii.smartdesk stöder mĂ€nniskor i deras dagliga arbete. AnstĂ€llda arbetar sjĂ€lvsĂ€kert medvetna om att de inte gör nĂ„gra fel som det Ă€r svĂ„rt att korrigera senare. Samtidigt motiverar det lekfulla tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€ttet till arbetsstegen – s.k. gamification – anstĂ€llda och hjĂ€lper till att etablera en lĂ€rande organisation och ökad medarbetarnöjdhet.

 

Om ivii
ivii GmbH, med huvudkontor i Dobl nĂ€ra Graz, Österrike, Ă€r specialiserat pĂ„ att utveckla innovativa bildbehandlingssystem för fordons-, logistik- och metallindustrin. Även bagerier litar mer och mer pĂ„ ivii nĂ€r det gĂ€ller digitaliseringsĂ„tgĂ€rder för att öka effektiviteten och fĂ„ en konkurrensfördel i produktionen. ivii GmbH grundades i april 2016 som ett 100 procent dotterbolag till KNAPP AG. Som ett dynamiskt, oberoende företag erövrar ivii kvalitetssĂ€kringsmarknaden med intelligent bildbehandling, med stöd av den internationellt aktiva KNAPP-gruppen.

www.ivii.eu

Presskontakt

Tobias Henriksson
Head of Sales & Projects

press.se@knapp.com