KNAPPs ivii.smartdesk Work Station tilldelades bästa produkt 2021

Press Release: Veröffentlicht am in Nyheder

KNAPP vinner priset för bästa produkt 2021 på LogiMAT för ivii.smartdesk, en intelligent arbetsstation som digitaliserar manuella processer. Arbetet på ivii.smartdesk innebär en nollfelstrategi och en 100 procent kvalitetskontroll för produktion såväl som in- och utlämning. Dessutom är ivii.smartdesk en utmärkt lösning när det gäller bristen på kvalificerad personal eftersom den digitaliserar expertkunskaper.

Utrustad med ett bildigenkännings- och bildbehandlingssystem används ivii.smartdesk vid produktion som en monteringsarbetsstation. Allt monteringsarbete stöds av programvara. Ett feedbacksystem i realtid är integrerat i ivii.smartdesk och övervakar varje arbetssteg. Detta ger en nollfelstrategi och spårbarhet från start till slut för monteringsprocessen.

Bildigenkänning och bildbehandlingsteknik

Bildigenkännings- och bildbehandlingssystemet registrerar alla komponenter som krävs för montering. Varje arbetssteg kontrolleras och valideras. Nästa arbetssteg är endast möjligt när bildbehandlingssystemet har bekräftat det tidigare som “OK”. På så sätt monteras alla komponenter i rätt ordning och kvalitet. Tack vare feedbacksystemet i realtid får medarbetarna omedelbart feedback om kvaliteten på arbetssteget.

Bildskärmar ger en optimal översikt över det pågående arbetet på monteringsarbetsstationen. Medan en av bildskärmarna visar en produkts teoretiska status, visar den andra skärmen den faktiska kamerabilden. De olika komponenterna måste monteras så att de teoretiska och faktiska bilderna matchar varandra. Så snart monteringsprocessen har slutförts trycker medarbetaren på en knapp för att påbörja den slutliga kontrollen av feedbacksystemet. En av skärmarna visar resultatet för den anställde. Grön betyder att allt är OK, medan rött indikerar att ett fel har inträffat. Det möjliga felet visas på monitorn och kan korrigeras omedelbart av den anställde. Så här blir felfri produktion verklighet.

100 procent kvalitetskontroll vid goods-in och goods-out

I inlämningsområdet används ivii.smartdesk för att kontrollera om alla varor har levererats till lagret i rätt kvantiteter och kvalitet. Leveransen dokumenteras och sparas för senare. Detta sparar inte bara tid utan sänker också klagomålskostnaderna. I varuutgångsområdet används ivii.desk för att kontrollera om rätt produkter finns i rätt behållare i rätt kvantitet och kvalitet. Denna applikation passar perfekt för OEM-leverantörer inom bilsektorn eftersom kraven i denna bransch är särskilt höga.

Känna igen objekt utan streckkoder

Ivii.smartdesk känner igen objekt direkt utan ett konventionellt identifieringsmedel som streckkoder. Ivii.smartdesk jämför helt enkelt artikeln på skrivbordet med data den har om egenskaper för den artikeln. Följaktligen elimineras långa sökningar i kataloger i både in- och utlämningsområdena. När artikelnumret visas kan medarbetaren snabbt och korrekt matcha artiklarna. En bra funktion är att anställda kan lära systemet nya artiklar.

Fokusera på människor

Ivii.smartdesk stöder människor i deras dagliga arbete. Anställda arbetar självsäkert medvetna om att de inte gör några fel som det är svårt att korrigera senare. Samtidigt motiverar det lekfulla tillvägagångssättet till arbetsstegen – s.k. gamification – anställda och hjälper till att etablera en lärande organisation och ökad medarbetarnöjdhet.

 

Om ivii
ivii GmbH, med huvudkontor i Dobl nära Graz, Österrike, är specialiserat på att utveckla innovativa bildbehandlingssystem för fordons-, logistik- och metallindustrin. Även bagerier litar mer och mer på ivii när det gäller digitaliseringsåtgärder för att öka effektiviteten och få en konkurrensfördel i produktionen. ivii GmbH grundades i april 2016 som ett 100 procent dotterbolag till KNAPP AG. Som ett dynamiskt, oberoende företag erövrar ivii kvalitetssäkringsmarknaden med intelligent bildbehandling, med stöd av den internationellt aktiva KNAPP-gruppen.

www.ivii.eu

Kontakt

Tobias Henriksson
Head of Sales & Projects

press.se@knapp.com