KNAPP presenterar mission: zero touch på LogiMAT 2024

Press Release: Publicerad på in Nyheter, Okategoriserat

Intelligenta robotar för automatisering av logistikprocesser i Hall 3 (B01/B03) och Hall 6 (C77)

KNAPP presenterar sina lösningar för snabb och effektiv lagerautomation på Europas ledande mässa för intralogistik – lösningar som hjälper företag att hantera brist på arbetskraft, stigande kostnadstryck och nya krav på hållbarhet. Syftet med mission: zero touch är att utföra komplexa ordrar med högsta möjliga nivå av automatisering. Robotar, mjukvara, AI och, naturligtvis, människor arbetar tillsammans i harmoni för att göra det möjligt.

Fördelarna med intelligent robotik

I dagens intralogistik används robotik i en mängd olika tillämpningar. På LogiMAT visar KNAPP hur man optimerar dyra, ineffektiva processer och hur olika automationslösningar passar perfekt in i varandra. Zero-touch-lösningarna, representerade av Pick-it-Easy Robot-plockroboten och AutoPocket ficksorterare, är KNAPP:s fokus på mässan. Den AI-drivna roboten plockar automatiskt varor av alla slag direkt ur fickorna på AutoPocket, samt lägger in produkter i full hastighet, utan att sakta ner. Denna lösning är mycket effektiv, särskilt inom e-handel.

Hålla koll på små delar och masterdata

Ett mindre reservdelslager utan manuellt plock? Låter bra, men hur kan ett sådant koncept integreras i ett befintligt företag? LogiMAT-besökare är välkomna att besöka KNAPPs monter för att ta reda på det. Där ger en fotorealistisk, digital simulering. en titt inuti InduStores smådelslager. Besökare kan till och med skapa sin egen InduStore, helt skräddarsydd efter deras unika krav. InduStore har ett flertal applikationer, från frakt och lagring av reservdelar eller förbrukningsvaror till att leverera till produktion.

Som alla automationslösningar förlitar sig InduStore på en noggrann hantering av masterdata. Hårdvara och mjukvara måste samarbeta sömlöst för att minska felfrekvensen och eliminera den tid som krävs för att manuellt registrera data, precis som MultiScan – en annan produkthöjdpunkt KNAPP presenterar på LogiMAT 2024 – och KiSoft Genomix mjukvara gör. Genom att arbeta synkroniserat registrerar de inte bara typiska stamdata som volym, vikt eller EAN-streckkod, utan tillhandahåller också artikeldata som är viktiga för lagerautomation och robotik, såsom kvantiteter, staplingsdata, förpackningstyp, tyngdpunkt och lutningsbeteende.

På tal om mjukvara…

En automatiserad lösning är bara så bra som programvaran som gör att lagerarbetare kan se och kontrollera dess funktioner. På LogiMAT ger KNAPP en glimt av hur deras egna mjukvarulösningar är sammankopplade och visar livedata från teknologierna på mässan, information om systemunderhåll och verktyg för att schemalägga anställda.

KNAPP presenterar även sitt fleet control system, KiSoft FCS, som hanterar alla transportordrar och koordinerar hela fordonsflottan. Besökare kan se hur KiSoft FCS styr autonoma mobila robotar.

Transportera varor inom lagret

Efter några enkla konfigurationssteg rör sig KNAPPs autonoma mobila robotar – Open Shuttles – fritt och oberoende. De kompletterar eller till och med ersätter konventionella transportsystem och kan användas för transport från gods-in-området till lagersystemet, crossdockning och för att försörja arbetsstationer. Vinnaren av 2023 års Best of Industry Award kommer också att visas: Open Shuttle Fork, som visar att palltransport kan vara flexibel och effektiv samtidigt som den sparar utrymme.

KNAPP på LogiMAT 2024

LogiMAT i Stuttgart, 19–21 mars 2024, Hall 3, monter B01/B03 och Hall 6, monter C77