Nytt e-handelslager går live med automation från KNAPP

Press Release: Publicerad på in Healthcare

Automatisk plockning och packning

Apoteket är Sveriges ledande apoteksaktör med 3300 medarbetare och 400 fysiska apotek över hela landet. Apotekets e-handel har vuxit starkt de senaste åren. För att möta den kraftigt ökande efterfrågan tog man 2021 det strategiska beslutet att investera i ett nytt e-handelslager i Eskilstuna. Uppdraget att ansvara för automationen gick till KNAPP.

– Efter en noggrann analys av Apotekets behov föreslog vi en lösning som bygger på KNAPP-Store i kombination med CBS (Central Belt System). Systemet är helintegrerat med överordnade affärs- och ordersystem och hämtar information från en inkommen beställning och matar automatiskt ut rätt produkt i den förpackning som ska transportera varan till kunden. Dessutom innehåller lösningen manuella stationer för plockning och packning, då vissa av Apotekets produkter kräver manuell hantering av farmaceut, säger Mikael Holmqvist, VD på KNAPP Nordics.

KNAPP Mikael Holmqvist
Mikael Holmqvist
VD KNAPP Nordics

Hög automationsgrad i komplex miljö

Apoteket räknar med att uppemot 95% av alla beställningar kommer att packas automatiskt. Detta ger en hög automationsgrad och en lösning som är optimerad för att möta Apotekets komplexa kombination av läkemedel av olika känslighetsgrad, samt en mängd andra produkter.

– Apoteket får nu en hållbar och framtidssäker lösning som ger komplett kontroll över hela deras e-handel. Installationen är en av de mest avancerade i branschen, med teknik som fullt ut stödjer Apotekets ambitioner inom e-handel. När lagret nu går live har Apoteket en toppmodern och automatiserad lösning som gör att de kan fortsätta växa och utvecklas under många år framöver, avslutar Mikael Holmqvist.

Presskontakt

Kristin Näs
Marketing Manager
press.se@knapp.com