Meritor väljer KNAPPs automatiserade produktionslösning till anläggningen i Lindesberg

Press Release: Publicerad på in Industry

Meritor, världsledande leverantör av lösningar för fordonsindustrin, har gett KNAPP uppdraget att leverera en logistiklösning för produktionsförsörjning till sin verksamhet i Lindesberg, Sverige. Lösningen, som består av bland annat, ett höglager och pallkranar, ger Meritor den flexibilitet de behöver för att förse arbetsstationerna.

Meritor har valt KNAPP för fas 2 av deras ”Inbound” projekt. KNAPP kommer att leverera hårdvara och mjukvara för det mesta av automatiseringen som Meritor kommer att installera. Gian Luca Albert, General Manager, Operations, Europé säger:

”Vi valde KNAPP eftersom de kunde leverera den bästa tekniska lösningen för våra behov som också kunde passa in i den befintliga byggnaden och budgetramarna. Lösningen är också mycket flexibel för framtida behov och volym/mixfluktuationer”.

Meritor Lindesberg bygger vidare på relationen med KNAPP efter att ha arbetat i andra projekt med deras service och support lokalt i Sverige.
Go-live för projektet är planerad i augusti 2022.

”Vi är verkligen stolta över att samarbeta med Meritor. Med deras historia av att ständigt förnya och förbättra sin verksamhet är vi glada över att kunna bidra till detta framöver. Projektet är särskilt givande för oss eftersom det är en toppmodern lösning som kommer att visa upp KNAPPs breda kapacitet i en industriell produktionsmiljö”, Mikael Holmqvist, VD, KNAPP AB.

Om Meritor
Meritor, Inc. är en ledande global leverantör av lösningar för drivlina, mobilitet, bromsning, eftermarknad och elektriska drivlinor för kommersiella fordon och industrimarknader. Med ett mer än 110-årigt arv av att tillhandahålla innovativa produkter som erbjuder överlägsen prestanda, effektivitet och tillförlitlighet, servar företaget kommersiella lastbilar, släpvagnar, off-highway, försvar, specialiteter och eftermarknadskunder över hela världen. Meritor är baserat i Troy, Michigan, USA, och består av mer än 9 600 anställda i produktion, utveckling, joint ventures, distributionscenter och globala kontor i 19 länder. Meritor aktier handlas på New York Stock Exchange under tickersymbolen MTOR. För viktig information, besök företagets webbplats på www.meritor.com.

Om KNAPP
KNAPP är ett av de ledande teknikföretagen och erbjuder effektiva, säkra och ekonomiska automationslösningar för hela supply chain. Förutom kunder inom wholesale, retail, hälsovård, e-handel och livsmedel, räknar KNAPP även kända produktionsbolag som Terberg, Pankl Racing, Würth, Siemens och VW till sina kunder.

Presskontakt

Kristin Näs, KNAPP AB
press.se@knapp.com

Margit Wögerer, KNAPP AG
presse@knapp.com
www.knapp.com/newsroom

Anna-Carina Adam, BU Industry
anna-carina.adam@knapp.com