Kroger samarbetar med KNAPP för att modernisera och utöka Great Lakes Distribution Center

Press Release: Publicerad på in Food

För att snabbt och effektivt fylla butikerna i regionen med färsk mat, beslöt Kroger, Amerikas största livsmedelsbutik, att utöka Great Lakes Distribution Center i Delaware, Ohio, med innovativa automationslösningar från KNAPP. Anläggningen renoveras för närvarande för att lägga till modern toppmodern teknik, OSR Shuttle ™ Evo och RUNPICK, och förväntas vara klar i sommar.

Effektivare påfyllning av butiker

Distributionscentret öppnade 2003 och har för närvarande 115 butiker i centrala och nordvästra Ohio, liksom i sydöstra Michigan och regionen Ohio River Valley. Under renoveringen kommer anläggningen att expandera med 130 000 kvadratmeter.

”Krogers investering i KNAPPs senaste teknik gör det möjligt för Great Lakes Distribution Center att förbättra effektiviteten när det gäller att fylla på våra butiker, vilket gör att vi snabbt kan leverera färsk mat till våra kunder. Utbyggnaden av anläggningen är en del av den pågående omvandlingen av vår supply chain. Projektet kommer att mer än fördubbla vår kapacitet samtidigt som vi levererar innovation och skalbarhet som kan växa med efterfrågan, samtidigt som vi bättre betjänar våra kunder i regionen.” Tony Lucchino, Vice president of supply chain and network strategy, Kroger.

Innovativ kombination av tekniker

Siten använder en unik kombination av KNAPPs lagrings- och plockningssystem OSR Shuttle™ Evo, som levererar livsmedelsförpackningar i exakt sekvens till plocknings- och palleteringsroboten RUNPICK – vilket ger en ny nivå av effektivitet och ökad prestanda för Krogers supply chain.

”Teknikinvesteringarna i Great Lakes Distribution Center har utformats för att lägga till en ny nivå av flexibilitet i Kroger supply chain och leverera en motståndskraftig strategi för automatisering.” Josef Mentzer, VD, KNAPP Inc.

Tom Homan, City Manager i Delaware, sade om expansionen: ”Omvandlingen av Kroger kommer att ytterligare förbättra den hastighet och service som företaget levererar till sina kunder och bekräftar Delaware’s ledande roll i regionen som ett nav för logistik och distributionskompetens.”

automation-runpick-robot-kroger
Robotic Universal Picker – RUNPICK – plockar och pallar matvaror helt automatiskt. (© KNAPP / Niederwieser)

Om The Kroger Co.
Kroger Co. (NYSE: KR), är Fresh for Everyone ™ och är dedikerad till dess syfte: Att mata Human Spirit®. Över hela Kroger-familjen finns nästan en halv miljon medarbetare som dagligen betjänar över 11 miljoner kunder genom en sömlös shoppingupplevelse under en mängd olika namn. Kroger har åtagit sig att skapa #ZeroHungerZeroWaste-samhällen till 2025. För mer information, besök www.thekrogerco.com.

Presskontakt

Tobias Henriksson
Head of Sales & Projects

press.se@knapp.com