Ligg steget före med våra automatiserade lagerlösningar

Vi skapar en automationslösning som passar dig, oavsett om du behöver ett helt system eller bara en liten del. Få ett smidigare flöde med hjälp av våra automatiska transportbanor, producerade i Sverige. Eller skapa ett helt intelligent lager styrt med avancerad teknologi. Våra lösningar hjälper dig att öka kapaciteten, minska kostnaderna och ligga steget före. När din investering är på plats, ser vi till att du får ut det mesta av den genom våra tjänster.

Zero Defect Warehouse

I dag ligger nyckeln till framgång i att få detaljerna rätt.

Dessutom ställer det växande antalet artiklar och ökande krav på flexibla processer höga krav på ett modernt lagersystem. Att skapa en attraktiv arbetsmiljö är också viktigt för att attrahera och behålla medarbetare på lång sikt. En mer flexibel, mer ekonomisk och framför allt noggrannare intralogistik är nu mer än någonsin i centrum. KNAPPs koncept för Zero Defect Warehouse är ett nytt tillvägagångssätt för att möta de utmaningar vi står inför idag.

Zero Defect Warehouse är en del av en modern arbetsmiljö – en där människa och maskin arbetar hand i hand. Anställda får omedelbar feedback på kvaliteten på sitt arbete vilket minskar kostnaderna och höjer medarbetarnöjdheten och är därför en viktig roll i en självlärande organisation.

Vill du veta mer? Kontakta oss här >

Low Complexity Warehouse

Genom att använda en smart blandning av teknologier görs komplexa processer hanterbara. Varje lösning är skräddarsydd för din affärsmodell och individuella behov. Nyckeln till Low Complexity Warehouse är de flexibla grundläggande teknologierna som kan uppfylla flera centrala lagerprocesser.

All-in-shuttle-konceptet är en del av filosofin med Low Complexity Warehouse. All-in-shuttle förenklar och konsoliderar en mängd lagerprocesser.

OSR Shuttle™ eller Open Shuttle, som används som en all-in-shuttle, kan hantera olika processer, såsom:

 • Förvaring och plockning av artiklar
 • Buffring och sekvensering av transporter
 • Påfyllning och leverans av plocknings- eller monteringsområden

New Urban Logistics

Med goda skäl ses omnichannel fulfillment som den högsta disciplinen inom logistik. Tillsammans med stora högpresterande fulfillmentscenters som effektivt levererar till flera länder blir smarta lösningar allt viktigare, särskilt inom tätbebyggda områden. Storstäder kräver smidiga logistiknätverk där varor flödar, människor, processer och information är intelligent sammankopplade för att bemästra utmaningarna i last mile.

Vårt initiativ New Urban Logistics utrustar t.ex. retailers med verktygen för att skräddarsy sina urbana omnichannel nätverk exakt efter era behov. Portföljen erbjuder micro fulfillmentlösningar som sträcker sig från in-store fulfillment till den helt integrerade mjukvarulösningen som dynamiskt övervakar och kontrollerar lagerhållning och ruttplanering.

Last mile blir fast mile med micro fulfillment. Ett Micro Fulfillment Center (MFC) är ett automatiserat minilager som är anslutet till en befintlig butik. Detta innebär att micro fulfillment centret använder den befintliga butiksinfrastrukturen för att hantera onlinebeställningar snabbt och kostnadseffektivt.

Läs mer om New Urban Logistics i vår blogspost >

urban-logistics

Våra Teknologier

Med effektiv lagerautomation, robotar, visuella system, machine learning och avancerad mjukvara förvandlar vi ditt lager till ett helautomatiserat, intelligent system. Allt för att hjälpa dig ligga steget före, både i din verksamhet och jämfört med dina konkurrenter.

Effektivt, pålitligt och lönsamt. Vi levererar automatiserade transportbanor för både lättare gods och pallar. Alltid anpassade efter dina behov och med vår höga kvalitet i varje led, från produktdesign till installation och service.

Lättgodsbanor

Streamline är vår helhetslösning för att smidigt transportera kartonger och annat lättare gods. Systemets flexibilitet med olika moduler ger dig precis den lösning du behöver. Enkelt underhåll sparar tid.

 • Klarar upp till 3 500 enheter i timmen
 • Snabb att komma igång med
 • Beprövad teknologi och produktdelar av högsta kvalitet
 • Hög kapacitet med minimal energiåtgång
 • Enkel att underhålla

Vill du veta mer? Ladda ner produktbroschyren.

Pallbanor

Med enkel och effektiv hantering av pallar, hjälper Powerline dig att öka lönsamheten. Som helhetslösning täcker den alla funktioner. Powerline går enkelt att anpassa till dina behov och kombinera med våra andra system.

 • Hanterar många olika typer av pallar
 • Snabb att komma igång med
 • Hög kapacitet med minimal energiåtgång
 • Kostnadseffektiv
 • Enkel att underhålla

Ladda ner produktbroschyren för mer information.

Automatiskt lager

OSR Shuttle™ Evo är idealisk för användning i fulfilment- och distributionscenter där hög prestanda och kvalitet krävs. Baserat på KNAPP’s all-in-shuttle-koncept kan OSR Shuttle™ Evo hantera en eller flera av följande processer:

 • Lagring
 • Plockning
 • Buffring
 • Sekvensering
 • Påfyllning

Ladda ner produktbroschyren för mer information.

AGV (Automated guided vehicle)

Våra AGV’er, Open Shuttle, kan röra sig helt fritt i ditt lager, utan slinga eller annan installation i golvet, vilket gör dem perfekta för dina mer komplexa transporter. Flexibelt, ekonomiskt, säkert, effektivt och skalbart. Open Shuttle hanterar allt från transportering till plockning av varor.

 • Enkel integration med andra system
 • Snabb return on investment
 • Sparar plats
 • Enkel att underhålla

Ladda ner produktbroschyren för mer information.

Hängande transportsystem

Det hängande transportsystemet Eco Pocket transporterar varor på galgar och är idealiskt för användning inom mode- och textilindustrin men även för produktion och bilsektorn.

Följande varianter av transportörsystemet finns tillgängliga:

 • Rulladaptrar med RFID-teknik
 • Sorteringsficka med RFID-teknik
 • Vagnsystem
 • Vagnfria system

Ladda ner och läs mer om fördelarna med Pocket Sorter systemet.

Vårt systerbolag Dürkopp Fördertechnik är specialister på lösningar för upphängda transportörsystem.

System med sorteringsfickor

Auto Pocket är ett hängande transportsystem för sortering och sekvensering  som kan utrustas med adaptrar för Sorteringsfickor och / eller med adaptrar för hängare. Både hängande och platta varor transporteras, sorteras och sekvenseras i ett system. RFID-teknik och hantering av enstaka artiklar skiljer bearbetningen av varor från försäljningskanalen.

Det kännetecknande för Auto Pocket är dess unika sorteringsalgoritm: matrissortering. Matrissortering sätter delar som plockas batchvis i olika lagerzoner i en exakt sekvens och sammanför hängande varor med övrigt gods till ett och samma flöde.

Auto Pocket-systemet är idealiskt för mode och detaljhandel med e-handel eller omnichannel strategi.

Ladda ner produktbroschyren för mer information.

Auto Pocket är en produkt utvecklat av vårt systerbolag Dürkopp Fördertechnik.

Plockning

Att plocka ihop kundens order är det mest kritiska momentet i ett distributionssystem. I vår innovativa serie av plockstationer hittar du både system som sköter all plockning automatiskt och som stöttar manuell plockning. Våra plockstationer är effektiva, ergonomiska och säkrar kvaliteten i dina leveranser.

 • Flera funktioner och anpassat efter olika branschers specifika behov
 • Enkelt att använda
 • Går att anpassa till olika arbetsprocesser

Ladda ner produktbroschyren för mer information.

Mjukvara

Mjukvaran verkar osynligt i bakgrunden, så att teknologin får allt att fungera effektivt i ditt lager. Med vår beprövade portfolio KiSoft erbjuder vi mjukvarulösningar, så som WMS och WCS, för allt från lagerhantering till kvalitetssäkring. Anpassat till din verksamhet, men med hög grad av standardisering för enkel implementering. Resultatet är större kapacitet och minskade kostnader.

• Skalbara lösningar
• För alla processer från en och samma leverantör
• Best practice för specialiserade branscher

Ladda ner produktbroschyren för mer information.

Lageroptimering och servicelösningar

redPILOT är en helhetslösning för resursplanering och operativ optimering, med hänsyn till förändrade orderstrukturer och komplexa systemlayouter. redPILOT identifierar ineffektivitet och hjälper ditt team att ta bättre beslut.

 • Flaskhalsar och överkapacitet upptäcks av en specifikt utvecklad algoritm och alternativa lösningar föreslås.
 • Holistiskt optimerad schemaläggning av alla resurser,  med tanke på prestanda och kostnader.
 • Machine-learning (AI) förbättrar automatiskt själva systemet, vilket ständigt förbättrar din verksamhet och upptäcker dold potential.

Ladda ner produktbroschyren för mer information.

redPILOT är utvecklade av vårt systerbolag redPILOT

Följ redPILOT på LinkedIn 

Customer Services

Genom förebyggande underhåll, support, utbildningar och reservdelsservice ser vi till att din investering lönar sig under hela sin livstid.

Customer Service

Så har vi hjälpt våra kunder

Här kan du läsa mer om hur vi hjälpt våra kunder effektivisera sin intralogistik med våra teknologier och lösningar.

knapp-elekroskandia

Referenser

Intralogistik för din bransch

Med djup kunskap om din bransch vet vi vad du behöver för att lyckas. Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för just din verksamhet.

knapp-pocket-sorter-system

Branscher

Vill du veta vad vi kan göra för dig?

Vi hjälper dig, oavsett vilka behov du har.