KNAPP lanserar PickEngine – framtidens standardiserade lagerautomation

Press Release: Publicerad på in Nyheter

KNAPP lanserar nu en seriös utmanare inom standardiserad lagerautomation. Nya PickEngine är en modulärt uppbyggd skyttellösning med marknadens kortaste implementeringstid – cirka 6 månader. Nu kan både stora och små företag få en snabb och flexibel AS/RS (automated storage and retrieval system) för att effektivisera sina verksamheter.

Modulärt system
KNAPP har lång erfarenhet av att leverera kundanpassade automationslösningar. Nu har man tagit nästa steg och utvecklat PickEngine, som bygger på beprövad teknologi från OSR Shuttle Evo. PickEngine består av följande moduler:

● Plockningsmodul – Ergonomiska plockstationer för dekantering och orderplockning.
● Lagringsmodul – Intelligenta lagerrobotar lagrar helt automatiskt in och ut behållarna.
● Styrningsmodul – KiSoft mjukvara med fullständig överblick över lagersaldo och ordrar.

PickEngine kan levereras med 12 gångar och möjligheten att skräddarsy antalet hissar, arbetsstationer och processer. I sitt största utförande är PickEngine 70 meter bred, 80 meter lång och 10 meter hög. Systemet har alltid 19 nivåer av backar.

Upp till 5000 orderrader i timmen
Jämfört med andra jämförbara system på marknaden har PickEngine betydligt högre prestanda, upp till 5000 orderrader per timme.

– PickEngine är betydligt snabbare än konkurrenterna. Och jämför du sedan med ett manuellt lager framstår effektivitetsvinsterna som ännu större. I ett manuellt lager kan varje plockare komma upp i kanske 100–150 orderrader per timme, och beroende på antalet plockare är PickEngine ofta tre till fyra gånger så effektiv, säger Peter Henriksson, head of Technology & Solutions på KNAPP Norden.

Snabb leveranstid
I och med att PickEngine är ett standardiserat system kan leveranstiden kortas rejält, jämfört med en kundanpassad lösning.

– Det är inte ovanligt att en helt kundanpassad lösning kan ta 1-1,5 år att leverera. Med PickEngine har denna tid reducerats till cirka 6 månader. Att PickEngine går snabbt att integrera och komma igång med ökar fördelarna ytterligare, inte minst jämfört med konkurrerande system, säger Peter Henriksson.

Finns att beställa nu
KNAPP PickEngine lanserades i april 2023. Mer info om PickEngine och automatiserade lager finns här.

Presskontakt

Kristin Näs
Marketing Manager
KNAPP Nordics

press.se@knapp.com