PRESSRELEASE NOWASTE

PRESSRELEASE
Sverige, Åstorp 4 november, 2018

KNAPP levererar automationslösning till Nowaste Logistics i Helsingborg

Med ett nytt lager utanför Helsingborg skapar Nowaste Logistics möjlighet att med en automationslösning från KNAPP erbjuda effektivare lagerhantering for uppdragsgivare inom e-handel och omnichannel.

”Med denna automationslösning får vi möjlighet att leverera högre kvalitet och snabbare leverans med betydligt mindre arbetsinsats till våra kunder inom e-handel och omnichannel. Vi valde Knapp för att få det bästa på marknaden. De har skräddarsytt en lösning för oss med skyttelteknik som ger oss möjlighet att växa och vidareutvecklas” säger Johan Kallin, VD Nowaste Logistics.

”Vi är jätteglada och stolta för förtroendet att genomföra detta projekt tillsammans med Nowaste med vår nya OSR Shuttle EVO koncept. Konsumenterna efterfrågar en mycket hög grad av service och allt snabbare leveranser, här bidrar vi med vår teknik och branschkunnande och erbjuder flexibla och skalbara automationslösningar”, berättar Malin Schäfer, VD Knapp AB

Lösningen är utformad så att Nowaste kan hantera flera olika uppdragsgivares logistik i samma anläggning vilket ger en hög kostnadseffektivitet. I anläggningen ingår i en första etapp tre OSR Skyttelgångar och KNAPP Pick it Easy Plockstationer för hög effektivitet och bästa ergonomi.

 

Skyttel pressrelease Oriola

Om KNAPP

 

KNAPP har skapat varaktiga intryck på logistikmarknaden med sin skyttelteknologi. Erfarenhet från 250 skyttelsystem installerade världen över med fler än 25,000 skyttlar är grunden för pågående, nya och framtida vidareutveckling. Lokaliserade på mer än 35 platser, stödjer KNAPP kunder från hela världen. Med runt 3 800 anställda (varav 700 inom mjukvara) generade KNAPP en omsättning på 690 miljoner euro under det gångna verksamhetsåret.

 

I Sverige är vi ca 135 anställda och omsätter ca 400 miljoner kronor. Med ca 200 installerade system i Norden har vi erfarenheten av både små och stora projekt med olika typer av manuella och automatiserade lagerlösningar och materialhanteringssystem. Det innebär att vi säljer och levererar allt från PLC-styrning samt mekanisk utrustning till egenutvecklade programvaror (WMS/WCS-system) och avancerade system för produktionsoptimering av större anläggningar, både automatiserade och manuella (RedPILOT)

 

För mer info vänligen besök www.knapp.com,  www.knapp.se eller kontakta Malin Schäfer på malin.schaefer@knapp.com