AFFÄRSDRIVEN PROJEKTLEDARE

KNAPP går en mycket spännande framtid till mötes. Vi står inför stora utmaningar men också fantastiska möjligheter. Vi ingår i en koncern som arbetar med världsledande teknik och för rätt person finns mycket goda möjligheter att få arbeta med spännande projekt, intressanta produkter i en dynamisk miljö med högt i tak och trevliga kollegor. Vill du vara med och göra skillnad kan detta vara rätt utmaning för dig.

Som person är du mycket lyhörd och förtroendeingivande. Du har lätt för att bygga långsiktiga affärsmässiga relationer och kan kommunicera på olika nivåer samtidigt som du är analytisk och har förmåga att prioritera mellan parallella projekt. Vidare är du glad och positiv men räds inte att fatta avgörande beslut i pressade situationer.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

I tjänsten som projektledare får du möjlighet att arbeta med våra projekt från ax till limpa. Du fungerar som spindeln i nätet och är involverad i samtliga faser såsom definition, design, produktion, installation, driftsättning och överlämning. Det är av stor vikt att du är affärsorienterad, beslutsför och kan hantera flera parallella projekt som är i olika faser. Du ansvarar bl.a. för:


  • Kontraktsförhandling tillsammans med ansvarig säljare

  • Driva förstudier/pilotprojekt

  • Planera och genomföra workshops

  • Koordinera teknisk specifikation

  • Tidplan

  • Ekonomi (budget, månadsredovisning, utfall och uppföljning)

  • Installation/driftsättning (överlämning till kund och till eftermarknad)

  • Acceptanstester hos kund (funktion, tillgänglighet och prestanda)


Tjänsten är på heltid med placering i Åstorp. Du arbetar i nära samarbete med våra ingenjörer (mekanik, el, automation), inköpare och säljare. Organisatoriskt tillhör du vår avdelning för Projects and Deliveries och rapporterar till avdelningens chef. Det förekommer regelbundna resor över dagen (ca 25 per år) och planerade resor med övernattning inom framför allt Skandinavien men också till Österrike, Storbritannien, Tyskland och Frankrike (ca 15 per år). Körkort är ett krav. Det är av stor vikt att du har en flexibel privat situation som möjliggör planerat resande.

 

Kvalifikationer

Vi har möjlighet att anpassa tjänsten utifrån din kompetens och erfarenhet. Vi söker därför både dig som har gedigen projektledarkompetens och dig med högskoleexamen och viss relevant erfarenhet och med en mognad att ta nästa steg i karriären. Du är tekniskt intresserad och har erfarenhet av projektledning från/mot industrin. Projektledning inom automationsområdet är meriterande liksom teknisk administrativ projektledning. Vi arbetar enligt en egenutvecklad projektmetodik och ser det som värdefullt om du har erfarenhet från vedertagna projektmetodiker. Vidare är du duktig på MS Excel och MS Project. Eftersom vi sjösätter SAP inom en snar framtid är det ingen nackdel om du har efterhet av det. Du talar och skriver svenska och hanterar engelska obehindrat i såväl tal som skrift. Goda kunskaper i tyska språket är starkt meriterande.

För att trivas och kunna göra ett bra jobb är det helt avgörande att du uppskattar korta beslutsvägar, snabba vändningar och mellan varven högt arbetstempo.

 

Kontakt och ansökan

I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube. Är du intresserad och stämmer in på profilen skickar du in en personlig presentation och ditt CV på svenska eller engelska där du tydligt beskriver dina erfarenheter och kompetenser inom ovanstående områden och varför du är intresserad av tjänsten. Du ska också specificera ev. erfarenhet som kan vara extra relevant för den här tjänsten. Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Helena Heijmink via 0705-540 342 alt. helena.heijmink@comcube.se eller Helena Fransson via 0705-540 504. Vi arbetar med urvalet löpande. Du ansöker om tjänsten genom denna länk: https://comcube.varbi.com/se/what:job/jobID:256720/ Vi tar endast emot ansökningar via denna länk.

KNAPP AB är en del av den österrikiska koncernen KNAPP AG. I Sverige är vi ca 140 anställda och omsätter ca 350 miljoner kronor. Koncernen har ca 4000 anställda och en omsättning på ca 800 miljoner euro. Vi är en komplett leverantör av olika typer av manuella och automatiserade lagerlösningar och materialhanteringssystem. Det innebär att vi säljer och levererar allt från egenutvecklade programvaror (WMS/WCS-system) till PLC-styrning samt mekanisk utrustning. Ofta levererar vi stora lagerlösningar där vi har ett totalt funktionsansvar gentemot kunden. Vårt huvudsakliga arbetsområde är den europeiska marknaden, men våra installationer, produkter och verksamhetsområden globaliseras allt mer. Välkommen att läsa mer om oss på www.knapp.com och www.youtube.com